Detalii Tehnice – Total Management System

Total Management System - Detalii Tehnice – StructuraKeySoft TMS este o aplicatie cu 3 nivele interconectate (3-tier), fiecare cu functiuni diferite. Fiecare nivel poate rula pe un calculator separat, sau poate fi configurata orice combinatie a lor pe acelasi calculator.

Server Baze de Date

Nivelul serverului de baza de date, asigura stocarea unitara si consistenta a datelor intr-o singura baza de date.

Acest nivel contine si serverele de fisiere (File Servers) care asigura stocarea consistenta a documentelor operate de aplicatie (de ex. documente scanate, atasate diverselor entitati logice).

Intrucat volumul documentelor operate de aplicatie poate fi foarte mare, pentru a evita cresterea peste masura a bazei de date, Key Soft a dezvoltat un sistem distribuit de servere de fisiere. Accesul la documente nu se poate face direct – prin retea, ci numai prin intermediul aplicatiei, in mod criptat. De asemenea, documentele sunt stocate in mod comprimat (pentru reducerea volumului de stocare) si criptat (pentru evitarea accesului neautorizat). Fiecare utilizator al aplicatiei poate fi asociat cu unul din serverele de fisiere disponibile, astfel incat traficul in retea sau pe internet va fi minimizat.

Server Aplicatie

Nivelul serverului de aplicatie; contine logica aplicatiei si modeleaza regulile de procesare a datelor (business logic).

Client usor

Nivelul interfetei utilizator contine elementele de interfata grafica (ferestre, butoane, etc.) care permit introducerea/ vizualizarea datelor.

Comunicatie

Comunicatie Server Aplicatie – Server Baze de Date (numai daca sunt instalate pe masini diferite) – LAN 100 Mbps.

Comunicatie Client – Server Aplicatie. Clientul poate fi in reteaua locala, sau se poate conecta de la distanta, peste Internet/ WAN:

 • Client local: Placa retea (acces LAN);
 • Client la distanta (acces WAN):
  • Placa retea, pentru conectarea printr-un provider de Internet;
  • Modem(dial-up, GPRS, etc);
  • Conectarea la distanta se poate realiza direct la serverul de aplicatii sau prin emulare de terminal ( Windows Terminal Services ).

In ambele cazuri (client local sau WAN), comunicatia cu Serverul de Aplicatie se face in mod criptat, pentru asigurarea confidentialitatii informatiilor transmise.

Avantajele utilizarii arhitecturii 3-tier

 • Utilizare eficienta a resurselor hardware (reducerea investitiilor in hardware);
  • Server Baze de Date: un calculator cu capacitate mare de stocare si sisteme de backup de date;
  • Server Aplicatie: un calculator cu putere mare de procesare;
  • Client: mai multe calculatoare cu caracteristici de performanta reduse – nu este necesar nici spatiu de stocare si nici putere de procesare.
 • Consistenta si posibilitatea de reutilizare a codului;
 • Dezvoltare si intretinere mai simpla a aplicatiei prin aplicarea principiului “divide et impera”: 3 nivele simple si bine identificate sunt mai usor de gestionat decat un singur nivel complex.

Cerinte Hardware si Software – KeySoft TMS