Login or ... Contact us in order to request your username and password

Actualizare valori

Home Forums KeyBudget KeyBudget – Support Actualizare valori

This topic contains 8 replies, has 2 voices, and was last updated by  Geo Albu 5 years, 1 month ago.

 • Creator
  Topic
 • #2298

  Geo Albu
  Participant

  Buna ziua,

  am intampinat o problema sau e probabil sa nu stiu eu cum sa o rezolv. Va expun imediat problema: am adaugat la campul salariu o suma oarecare din meniul de descriere venituri/cheltuieli. Am dat apoi actualizare la plan lunar si a aparut cifra indicata de mine. dupa vreo saptamana am incercat sa maresc valoarea campului respectiv. Am salvat modificarea iar in planul lunar am actualizat dar a ramas cifra veche.
  Mentionez ca in descrierea venitului respectiv, venitul l-am bifat valid si obligatoriu. Initial prima valoare era programata cu o luna in urma. Am modificat data de incepere a planificare cu inceputul lunii curente, am dat salavari si actualizari dar tot la fel imi afiseaza valoarea ce veche nu pe cea noua. Am gresit undeva sau unde e rezolvarea?

  Va multumesc!

 • Author
  Replies
 • #2300

  keysoft
  Keymaster

  Buna ziua,

  Articolele deja initializate nu vor fi modificate! Pentru a actualiza luna curenta, modificati valoarea direct in Planul lunii curente.
  In luna urmatoare se va regasi noua valoare specificata de dumneavoastra.

  Cel mai bun raspuns se gaseste in Help-ul aplicatiei:
  “Buton de initializare luna.
  La fiecare noua luna, trebuie apelat butonul de initializare. Aplicatia va calcula disponibilul la finele lunii anterioare si va incarca articolele conform planificarii.
  NOTA: Butonul de initializare poate fi apelat in orice moment. Eventualele articole planificate dupa precedenta initializare de luna vor fi adaugate. Articolele deja initializate nu vor fi modificate.”

  #2307

  Geo Albu
  Participant

  Buna ziua.

  Esta a treia oara cand va scriu pe aceeasi tema. Este probabil ca sa am un IQ scazut, dar cu memoria stau inca bine. Am spus in datile anterioare că nu mi se actualizeaza campurile cu valorile planificate. Indirect mi-ati facut observatie ca nu am citit sectiunea help a programului. In fine am recitit de cateva ori, poate sunt prost si nu pricep. Nu am gasit nimic clar in sensul acesta. Pot face doar deductii. In fine, mi-ati mai spus ca valorile deja actualizate nu se mai modifica in luna care deja „curge”. Am inteles si asta.
  Am zis sa incerc ce mi-ati recomandat dvs. Cu toate ca sincer sa va spun mi se pare ilogic raspunsul dvs. Așadar de la ultima noasta discutie, pe la inceputul lui septembrie am luat planificarea la mana si am modificat toate valorile. Si am asteptat… pana azi. Si ce sa vedeti… nu s-a modificat nimic nici de data asta.
  Prin urmare, mai intreb inca o data… cum se pot modifica afurisitele alea de valori, si ma refer, nu sa le iau la mana in fiecare luna in curs ci sa le planific pentru viitor.

  Astept un raspuns care sa functioneze.

  #2310

  keysoft
  Keymaster

  Buna ziua.

  Da, este adevarat. Este a treia oara cand ne scrieti pe aceasta tema.
  Imi este greu sa incerc sa reproduc situatia specificata asa ca am pregatit un filmulet ca raspuns.
  Sper ca raspunsul este inclus in acest film demo.
  Filmul se gaseste aici: KeyBudget – Actualizare valori planificate

  Cuprins:
  – Instalare noua KeyBudget v1.1.3
  – Configurare venituri/cheltuieli: 2 valori, dupa cum urmeaza
  – Disponibil la initializare = 100
  – Chirie – cheltuiala cu recurenta lunara; cheltuiala obligatorie. Valoare planificata = 500.
  – Initializez luna 10.2014 (luna curenta) si regasesc valoarea planificata pentru Chirie = 500
  – Modific valoarea planificata pentru Chirie. Noua valoare planificata = 3000
  – Trec in luna urmatoare (11.2014) si initializez luna.
  – Regasesc 2 valori planificate pentru Chirie: 500, cheltuiala obligatorie planificata pentru luna 10.2014 si neefectuata si 3000, conform valorii planificate disponibile la momentul initializarii de luna.

  #2311

  Geo Albu
  Participant

  Va multumesc din suflet ca ati postat acel video. Se pare ca am inteles bine din prima, pentru ca asa am facut de prima data dar mi s-a spus ca am facut gresit. Dar se mai par inca doua lucruri:
  1. Deja constat ca mi s-au dat raspunsuri de catre mai multi admini si raspunsurile sunt contradictorii intre ele. Ma refer ca asa cum este postat in acest video am făcut inca de prima data inainte sa va scriu. Un admin de pe aici mi-a spus ca trebuie sa astept urmatoarea luna pentru a se prelua noile valori. I-am spus ca am derulat lunile inainte ca sa vad ca s-au preluat soldurile si mi-a spus ca nu functioneaza asa, ci trebuie sa las sa se termine luna. Oricum ma bucur ca am avut dreptate si ca am facut exact ca dvs.
  2. Probabil programul meu a luat-o aiurea pentru ca am facut asa si nu se preia nimic. Diferenta dintre ce am facut eu si dvs. este ca eu am facut asa cu o plata neobligatorie. Nu stiu daca asta are vreo importanta.
  Concluzie: in primul rand data trecuta asa tare m-am enervat incat am sters toate veniturile si chletuieliel si le-am bagat din nou la mana. In al doilea rand cred ca o sa dezinstalez programul si sa o preiau ultima versiune de pe situl dvs. sa vad daca functioneaza asa. Sper numai sa imi mai fie valabila licenta pe care am introdus-o prima data.

  #2312

  keysoft
  Keymaster

  Buna ziua,

  Programul nu prea are cum “s-o ia aiurea”.
  Nu are importanta tipul de cheltuiala. In clipa in care apasati butonul de Initializare Luna, vor fi preluate valorile atunci existente in configurari (planificare).

  Nu trebuie sa dezinstalati aplicatia pentru a actualiza versiunea.
  Ultima versiune disponibila este KeyBudget v1.3.1. Kit-ul de actualizare poate fi descarcat de aici: http://www.keysoft.ro/forums/topic/version-updates-keybudget/.
  Instructiunile pentru aplicarea actualizarii se gasesc aici: http://www.keysoft.ro/forums/topic/version-updates-instructions/

  Licenta NU este valida pentru o noua instalare a aplicatiei!

  #2313

  Geo Albu
  Participant

  Am inteles tot ce mi-ati scris. De fapt asa am si facut. Dar sincer acum nu stiu ce sa zic. Ieri dupa ce v-am scris am facut aceeasi operatie si culmea a functionat.

  Nu am dezinstalat programul inca, pentru ca acum merge. Dar sunt sigur că inainte sa sterg toate cheltuielile si platile nu functiona. Eu le-am lasat initial pe cele default de la instalare. Acuma ca le-am sters pe toate, nu stiu de ce acum merge.

  Daca tot am rezolvat problema asta, mai am o intrebare. Cand deschid planul lunar nu stiu in care ordine mi le așeaza dar nu in cea alfabetica. Se poate face vreo setare ca acestea sa fie enumerate in ordine alfabetică. Ma refer la o setare standard ca stiu ca le pot aseza in ordine apasand pe capul de coloana. Vad ca la definirea cheltuielilor ele apar alafabetic. Ma gandesc ca ati setat sa le ia in ordinea datei de incepere a plavii/venitului.

  Toate cele bune.

  #2315

  Geo Albu
  Participant

  M-am convins ca programul meu a luat-o aiurea. Luna trecuta dupa ce m-au lasat nervii pentru că nu se actualizau valorile propuse, am sters toate intrarile din venituri/cheltuieli si le-am reintrodus cu valorile pe care le doream. Azi mi s-a schimba luna si ce sa imi vada ochii: in planul lunar au aparut atât valorile vechi cât și cele noi. Mai exact am fiecare rubrica scrisa de doua ori cu varile vechi si noi.

  #2316

  Geo Albu
  Participant

  Mda,e a doua luna de cand am sters campuri din venituri si cheluieli si ele inca nu s-au sters si imi reapar in planul lunar. Nu cred ca programul functioneaza corect. Am dat la respectivele cheltuieli NU si la obligativitate si la validitate si cu toate acestea ele imi apar in planul lunar ca fiind obligatorii si valile. Imi pare rau sa spun, dar s-a umplut paharul. Prea multe bug-uri. In sinea lui e bun ca si concept dar mai trebuie refixat. Pana una alta, excel-ul ramane de baza.

  Numai bine!

You must be logged in to reply to this topic.