Grafice, Rapoarte, CashFow, Indicatori – KeySoft BI

Activitatea curenta a unei firme genereaza un numar imens de date ce stau la baza deciziilor de business. Nestructurate, aceste date nu reprezinta decat volume intregi de date de istoric a caror prelucrare, cu mijloace clasice, necesita un volum de munca deseori nejustificat. Modulul nu poate fi achizitionat de sine statator.

Business Intelligence - KeySoft BI - Grafic Indicatori Economico FinanciariBusiness Intelligence - KeySoft BI - Grafic Top ProduseBusiness Intelligence - KeySoft BI - Grafic VanzariBusiness Intelligence - KeySoft BI - Grafic Bugete

 

 

 

Total Management System pune la dispozitia dumneavoastra informatiile gestionate in modulele componente, intr-un mod structurat si imediat disponibil. Datele brute introduse in sistem sunt transformate in informatii utile reprezentate atat sub forma de rapoarte cat si sub forma de grafice cu multiple optiuni de filtrare.

Conform standardelor TMS, modulul Business Intelligence permite multiple personalizari aplicabile numai prin modificarea configurarilor de aplicatie, precum si drepturi de acces la nivel de raport. In plus, fiecare utilizator are posibilitatea sa isi configureze un dashboard conform zonei de interes.

Multiple optiuni de filtrare permit ajustarea modului de afisare a graficelor, rapoartelor sau indicatorilor de la global la particular. Exemple de filtre:

 • Producator, grupa de produse, linie de produse sau produse;
 • Portofoliu de clienti, tip de client sau client;
 • Perioada;
 • Top clienti, top produse;
 • Top cresteri/ descresteri;
 • Agent de vanzare;
 • Valoare, margine sau cantitati;
 • Locatie, etc

Seturi extinse de grafice si rapoarte structurate pe zone de interes va ofera informatia de care aveti nevoie pentru a lua decizii fundamentate.

Rapoartele disponibile sunt limitate de modulele Total Management System achizitionate!

Grafice si rapoarte de vanzari

Set de 67 de grafice cu posibilitati multiple de filtrare (dupa valoare, volum sau margine; de catre un agent de vanzare, intr-o anumita locatie, per zona, etc) ce ofera toate informatiile disponibile rezultate ale procesului de vanzare. Exemple:

 • Cele mai bine vandute “n” articole;
 • Top cresteri;
 • Top descresteri;
 • Vanzari consolidate in perioada;
 • Top clienti (valoare, volum, margine) pe perioada;
 • Vanzari pe regiuni pe perioada
 • Top agenti de vanzare, etc.

 

Grafice si rapoarte de stoc

Set de 32 grafice cu posibilitati multiple de filtrare ce ofera toate informatiile centralizate in legatura cu stocul existent.

Grafice si rapoarte de achizitii

Set de 60 de grafice cu posibilitati multiple de filtrare ce ofera toate informatiile disponibile rezultate ale procesului de aprovizionare.

Angajamente - Commitment

De multe ori, in activitatea comerciala a firmelor de distributie, exista intelegeri clar stipulate in contractele comerciale cu privire la volumul de achizitii si/sau vanzari pe baza carora se stabilesc diferite conditii comerciale (preturi preferentiale, discounturi, rebate-uri, premii, etc…).

Utilizand aceste rapoarte se va sti in orice moment care este statusul achizitiilor sau a vanzarilor (esalonate lunar) pe o anumita grupa sau linie de produse si se vor putea lua decizii bine argumentate.

Indicatori economico-financiari

Construiti prin intermediul unei interfete grafice extrem de prietenoase, indicatorii economico-financiari ofera informatii pe baza datelor regasite in conturi contabile (rulaje, solduri).

Un constructor simplu de operatii poate fi folosit de orice utilizator al aplicatiei (pe baza de drepturi de acces) pentru definirea de indicatori economico financiari. Totul se face prin selectia de conturi contabile si definirea de operatii intre valorile acestora. Aplicatia va genera automat rapoarte si grafice de evolutie pe baza definitiilor dumneavoastra.

Puteti defini un numar nelimitat de indicatori financiari care sa ofere imagini de ansamblu asupra situatiei/ evolutiei companiei precum si indicatori specifici ce se adreseaza numai anumitor zone de activitate (exemplu: vanzari, salarizare).

Avand posibilitatea de a segmenta afacerea in multiple elemente componente (centre de cost, proiecte, locatii, etc) indicatorii economico-financiari pot reflecta situatia/ evolutia fiecarui segment definit.

Prin intermediul sistemului de drepturi de acces, fiecare dintre manageri poate avea acces imediat la informatii care sa le permita decizii punctuale pentru imbunatatirea rezultatelor. In orice moment, pe baza informatiilor privitoare la activitatea firmei sistemul va calcula fiecare componenta a indicatorului, care va fi prezentata atat sub forma tabelara cat si grafica; este prezentata si evolutia in timp a indicatorului respectiv.

In plus, aveti posibilitatea de a predefini rapoarte corespunzatoare cerintelor de informatii enuntate la nivel de corporatie.

Bugete - Planificare si urmarire

Un instrument simplu va sta la dispozitie pentru definirea bugetelor – pe orice perioada de timp, la nivel lunar, semestrial sau anual. Datele privind executia bugetara sunt extrase de catre aplicatie din conturile contabile.

In orice moment este disponibila o afisare comparativa (tabelara si grafica) a valorilor realizate in raport cu cele estimate.

Bugetul poate fi definit in orice valuta, iar comparatia se va realiza prin conversie valutara la curs istoric. Informatia cu privire la situatia bugetului corespunzator poate fi facuta disponibila fiecarui responsabil de departament (centru de cost, etc).

Previziuni vanzari- Forecast

Forecastingul incearca sa prevada comportamentul unor procese/ variabile pe baza datelor din trecut, devenind astfel un element fundamental in planificarea afacerilor (majoritatea deciziilor de afaceri se bazeaza, intr-o oarecare masura, pe forecast).

Rapoartele de forecast de cea mai mare importanta in afaceri sunt: Cererea viitoare de produse si Preturile viitoare ale produselor.

Aplicatia pune la dispozitia dumneavoastra mai multe metode de forecast astfel incat sa puteti alege in functie de specificul de activitate. Setarea metodei de forecast se poate face per linie de produse sau, specific pentru fiecare produs in parte (caz in care aplicatia va ignora setarea de la nivelul liniei de produse). Ajustarea previziunilor de vanzare se poate face si manual.

Datele rezultate sunt afisate atat grafic cat si tabelar. Teoria generala recomanda existenta unui istoric consistent la baza calculului de previzionare – minim 2 ani.

Cashflow - Estimarea disponibilului

Aveti nevoie de o cat mai buna estimare a disponibilitatilor financiare ale companiei la un anumit moment din viitor.

Pornind de la situatia curenta (disponibil curent in casierii, banci), sunt luate in calcul toate documentele primare care pot afecta disponibilitatile financiare:

 • facturi emise;
 • facturi primite;
 • comenzi de vanzare aprobate (optional);
 • comenzi de aprovizionare aprobate (optional);
 • alte operatiuni care nu au un document suport in spate (de exemplu – plata salariilor).

In plus, aplicatia permite definirea si inregistrarea oricaror posibile tranzactii cu potential efect asupra disponibilitatilor, tranzactii ce pot fi singulare sau repetitive. Aceste tranzactii, prin natura lor, nu se regasesc in documente primare. Exemple: plati salarii, plati rate si dobanzi bancare, incasari potentiale din vanzarea activelor neutilizate, etc.

Aplicatia ofera informatia atat in forma grafica cat si tabelara existand posibilitatea urmaririi evolutiei disponibilitatilor atat consolidat cat si la nivel de cont bancar (casa). Informatia tabelara poate fi transferata, printr-un singur click, in Microsoft Excel, oferind astfel libertate deplina in modelarea oricaror situatii.

Functionalitatile standard KeySoft ERP permit ajustarea cashflow-ului de la caz la caz:

 • Estimarea a timpului necesar pentru ca banii sa ajunga in cont (intarzieri in banci);
 • „Bun de plata” alocat unor facturi de achizitie;
 • Modificarea datei estimate pentru incasare/ plata;
 • Realocarea incasarilor/ platilor catre alte conturi, etc.

 

Grafice si rapoarte de portofoliu

Set de 22 de rapoarte de portofoliu ce permit vizualizarea rapida a structurii de portofoliu de companii partenere, per responabil (account manager), industrie, locatie, stare, tip, etc..

Grafice si rapoarte de campanii promotionale

Set de 15 rapoarte ce permit vizualizarea rapida si structurata a proiectelor de tip Promotie gestionate cu ajutorul modulului de gestiune a relatiilor cu clientii.

Detalii produs

Denumire: , v 5.0.1
Autor:
Categorie: Financiar/Productivitate
Descriere: Datele brute introduse in sistem sunt transformate in informatii utile reprezentate atat sub forma de rapoarte cat si sub forma de grafice cu multiple optiuni de filtrare.
Limbi: English, Romana
Publicat:
Sistem Operare: Windows Server 2000 sau mai recent, Windows XP sau mai recent,
Cerinte: SQL Server Express 2005 sau mai recent, SQL Server 2000 sau mai recent, MySQL 5.1 sau mai recent, PostgreSQL 8.0 sau mai recent, Oracle 10 sau mai recent